Slide background
Katedralja e Brescia-s

Brescia (Bresha)

(Lombardy)

“Brescia e forta, Brescia e hekurta, Brescia luanesha e Italisë”, shkruante poeti Giosuè Carducci në “Odi Barbare”.

Brescia është e famshme në të gjithë botën për industrinë, tregtinë dhe bujqësinë.

Por Brescia është dhe qytet plot me hijeshi dhe histori, arkitekturë dhe art,  aq sa përshkruhet si “e bukur dhe e ngrysur, kujdestare krenare e bukurive të saj artistike“: vënd për tu zbuluar!
Brescia, një udhëtim për të zbuluar peizazhet e ndryshëm dhe tërheqës,  plot sygjestion,  muzetë dhe koleksionet e përçmuara,  trashëgimi artistike dokumentojnë historinë mijëvjeçare, të ndërtuar me shumë perkushtim  dhe me ndjenjë artistike.
Nga malet tek liqenet, nga kodrat tek fushat e lumenjve dhe vilave territori Krahinës Brescia- s i ofron turistëve një larmi të jashtëzakonshme vëndesh per tu visituar.
Gjatë udhëtimit të zbulimit të saj mund të ndryshojë klima, temperatura dhe peizazhi, edhe gjatë një kohe shumë të shkurtër.

Toka dhe njerëzit e Brescia-s dinë të dhurojnë emocione të veçanta natyrore, arkitektonike, historike dhe enogastronomike. Një gastronomi e lidhur me prodhimin bujqësor, por edhe me praninë e kurseve të shumta të ujit. Mbarështimi i blisë dhe prodhimi i haviarit  janë të njohur tashmë në të gjithë botën.

 qershor 2011 Brescia u shpall  Trashëgimi Botërore e Njërëzimit nga UNESCOfalë kompleksit Santa Giulia në lidhje me rolin e saj vital ciklin kulturoro- historik kushtuar sundimit të Longobardëve në Itali.

Rruga për në Bresha

Një tjetër Itali e shijeve

Një udhëtim në Itali nuk mund të ndahet nga gjëja për të cilën shquhet dhe krenohen italianët: ushqimi. Kuzhina e mirë italiane, e njohur kudo...

NJë tjetër Itali

Një tjetër itali, një turne për të shijuar gjithcka që Italia është në gjendje të ofrojë:  muzikë, art, fe, enogastromi (kombinimi ushqimit me...

NJë tjetër Itali e Kështjellave

Kështjellat dhe fortesat që ndodhen në territorin e ” Një tjetër italie” ruajnë kujtime shumë antike. Familjet fisnike, feudalët,...

NJë tjetër Itali toka Papës

Turizmi fetar, turizmi që ka si synim vizitën e vendeve fetare si shënjtoret mariane, kishat, manastiret, vendet e faljes duke konstatuar j...

NJë tjetër Itali e liqeneve

Lënë shpesh në planë të dytë nga vendpushimet bregdetare, liqenet Lombarde ofrojnë peisazhe që të lënë pa frymë, mrekulli arkitektonike dhe...

NJë tjetër Itali e rrokut dhe verës

Gdhëndjet në shkëmbe të Valekamonikës përbëjnë një nga koleksionet më të mëdha të grafiqeve prehistorike në botë dhe janë njohur nga UNESCO si e...