Slide background
Reggio Emilia

Reggio Emilia

(Emilia Romagna)

Reggio Emilia - 600Reggio Emilia ndodhet në zemër të një nga rajoneve më mikëpritëse te Italisë: Emilia – Romagna, e njohur  për mirëdashësin e banorëve të saj për cilësinë e lartë të shërbimeve sociale dhe  për mirëqënien.

Të Emilia Romagna-s  Reggio ka të përbashkët karakteristikat më të mira, dhe i ofron vizitorëve një zgjedhje të gjërë destinacionesh turistike falë shumëllojshmërish së territorit që shtrihet nga lumi Po deri tek Apeninet deri në  2000 metra  lartësi.

Reggio Emilia, e pasur me kështjella dhe kisha antike është  karakterizuar nga dëshmia  historike e dinastisë Canossa dhe figurës së konteshës Matilda.

Qyteti  i trengjyrave; themelimi dhe konsolidimi i qytetit të Reggio Emilia-as është dhe origjina e një prej episodeve qëndrore identitetit italian kombëtar: lindja e Trengjyrëshit, 7 janar 1797. Flamuri kombëtar u shpall Reggio Emilia gjatë  seancës së  themelimit të Republikës Cispadana.

Ushqimi i mirë, pjatat e para të famshme të kuzhinësReggio-s ,  sallamrat,  vera e gazuar, uthulla balsamike dhe ParmigianoReggiano janë ambasadorët e një krahine që shtrihet në “food valley-n” italiane më të njohur në botë.
Reggio Emilia: qytet i përsosur për  pushime të këndshme.

Rruga për në Reggio Emilia

Një tjetër Itali e shijeve

Një udhëtim në Itali nuk mund të ndahet nga gjëja për të cilën shquhet dhe krenohen italianët: ushqimi. Kuzhina e mirë italiane, e njohur kudo...

NJë tjetër Itali

Një tjetër itali, një turne për të shijuar gjithcka që Italia është në gjendje të ofrojë:  muzikë, art, fe, enogastromi (kombinimi ushqimit me...

NJë tjetër Itali e Kështjellave

Kështjellat dhe fortesat që ndodhen në territorin e ” Një tjetër italie” ruajnë kujtime shumë antike. Familjet fisnike, feudalët,...